Rozwój teorii rachunkowości w XX wieku w Japonii / Katarzyna Klimczak. - Klimczak, Katarzyna (rachunkowość)
Zakres i treść: mistrz japońskiej rachunkowości - Kiyoshi Kurosawa, rachunkowość jako nauka według Wasabury Kimury, modele ustalania wyniku finansowego według Iwao Iwaty, koncepcja trójwymiarowej rachunkowości Yujego Ijiriego.