"Communio" w eklezjologii Soboru Watykańskiego II i w dokumentach posoborowych / Andrzej Czaja. - Czaja, Andrzej (1963- ).
1. Soborowa interpretacja Kościoła jako komunii. 1.1. "Mysterium Communio Ecclesiae". 1.2. "Communio sanctorum" jako sposób urzeczywistniania się eklezjalnej komunii. 1.3. Struktura eklezjalnej komunii. - "Communio fidelium". - "Communio Ecclesiarum". - "Communio hierarchica". 2. Wskazania Synodu ku rozwojowi eklezjologii "communio". 3. Elementy eklezjologii "communio" w adhortacji "Christifideles laici". 4. Aspekty interpretacji Kościoła jako komunii w "Communionis notio". 5. "Communio" w dokumentach ostatniego dziesięciolecia.