Z knig Ex Libris Iv. Gr. Pantelûka - Pantelûk, Ìvan Grigorovič (1913-1992). (1962)
W ozdobnym obramowaniu góral stojący na górze grający na trombicie, w dole zbocza porośnięte świerkami. Napis u góry: Z knig Ex Libris, u dołu: Iv. Gr. Pantelûka. W narożnikach data, monogram artysty i numer dzieła: 657.
Ekslibris własny artysty.
Keywords: Ekslibrisy -- Ukraina -- 1945-1970.