[Lange Brücke] - Hellingrath, Berthold (1877-1954). ([Gdańsk, 1926)
Długie Pobrzeże w Gdańsku widziane z Wyspy Spichrzów w kierunku północnym - od Długiego Pobrzeża nr 10 do Żurawia, z Ołowianką w głębi.
Tyt. i data na podst. cytowanej bibliogr., dopis sprzed 1945 roku na interfolium 3r po s. 71.
Miejsce wyd. na podst. życiorysu autora.
Schwarz, Friedrich, Danzig im Bilde, Danzig 1913
Keywords: Żuraw Wielki (Gdańsk, Polska ; brama).; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- w sztuce; Gdańsk (Polska) -- 20 w. -- widoki; Główne Miasto (Gdańsk, Polska ; dzielnica) -- w sztuce