[Afisz. Incipit] Jubileusz 50-lecia pracy artystycznej Stanisławy Gajewskiej-Brzozowskiej ... ([wydawca nieznany], 1953)
Sztrajfa informująca o wydarzeniu 28.06.1953 r. w Teatrze Kameralnym w Sopocie. Występ jubilatki w sztuce W. Perzyńskiego "Szczęście Frania".