Bóg Ojciec, Prawda objawiona - Galot, Jean (1919-2008); Balter, Lucjan (1936-2010) (2000)
1. Objawienie Bożego ojcostwa w Starym Testamencie. 2. Nowe spojrzenie na Ojca. 3. Imię nowe. 4. Nowe objawienie ojcostwa. 5. Nowe ojcostwo. 6. Nowy kult.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Bóg Ojciec; Paterologia; Teologia katolicka; Artykuł z pracy zbiorowej