Ex Libris dr Willy Tropp [E. Kuczyński]. - Kuczyński, Edward (1905-1958) (1956)
Przedstawia w gotyckim wnętrzu mężczyznę czytającego książkę, siedzącego przy stole, obok krzesła stoją dwa dzbanki i klepsydra. Napis u góry: Ex Libris, u dołu nad kreską: dr Willy Tropp.