Ex Libris dr Willy Tropp - Kuczyński, Edward (1905-1958).; Tropp, Willy (1884-1972). ([S.l., 1956)
Przedstawia w gotyckim wnętrzu mężczyznę czytającego książkę, siedzącego przy stole, obok krzesła stoją dwa dzbanki i klepsydra. Napis u góry: Ex Libris, u dołu nad kreską: dr Willy Tropp.
Na odwrocie pieczątka czerwonym tuszem z nazwiskiem aut. i symbolem techniki graf. Data wg bibliogr.
Kotłowski J., Edward Kuczyński (1905-1958) grafika-ilustracja-ekslibrisy, Toruń 1998