Ex libris Jerzego Górnego : le soleil luit pour tout le monde / Stryjec. - Stryjec, Ryszard (1932-1997) (1979)
Przedstawia postać kobiecą z ptakiem siedzącym jej na głowie. U góry słońce oświetlające pagórek z drzewami oraz napis: Le Solei Luit Pour Tout Le Monde, niżej: Ex Libris Jerzego Górnego. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.