Ex libris Jerzego Górnego : le soleil luit pour tout le monde - Stryjec, Ryszard (1932-1997).; Górny, Jerzy (kolekcjoner). (1979)
Przedstawia postać kobiecą z ptakiem siedzącym jej na głowie. U góry słońce oświetlające pagórek z drzewami oraz napis: Le Solei Luit Pour Tout Le Monde, niżej: Ex Libris Jerzego Górnego. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.
Data na podstawie inwentarza zbioru ekslibrisów PAN BG.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1970-2000.