Wykaz ważniejszej literatury cyrylo-metodiańskiej / opracowanie Leonard Górka SVD. - Górka, Leonard (1936- ).
Bibliografie. Źródła i komentarze. Życie i działalność świętych Cyryla i Metodego. Zagadnienia cyrylo-metodiańskie. Dzieła zbiorowe. Czasopisma, słowniki, encyklopedie. Polska bibliografia cyrylo-metodiańska z okazji roku jubileuszowego - 1985.