Medal. 40 rocznica bitwy pod Lenino 1943-1983. - Markiewicz, Józef (1913-1991) (Polskie Towarzystwo Archeologiczne i Numizmatyczne, 1983)
Medal. Awers: Grupa atakujących żołnierzy, nad nimi napis Lenino, na nim data: 12-13. X 1943. Rewers: Żołnierz składający przysięgę, z prawej Składam Uroczystą Przysięgę Ziemi Polskiej, wyżej wstęga, na której Orzeł kościuszkowski i Witaj Żołnierzu Wczorajszy Tułaczu u dołu: Sielce PTAiN, z lewej sygnatura J. markiewicz-n 1983.