[Uczony] - Gorski, Konstanty (1868-1934). ([Warszawa], 1895)
Przedstawia starca siedzącego na krześle w otoczeniu ksiąg i przyrządów naukowych. Na otwartej okiennicy namalowana ozdobnma litera N.
Tytuł na podstawie zawartości kompozycji.
Miejsce powstania według działalności autora.
Data powstania według działalności autora.
Pod kompozycją w prawym dolnym rogu sygnatura autora: KG.
Na odwrocie ołówkiem adnotacja: Słowacki "Maria Stuart".
Keywords: Malarze -- Polska -- 1900-1945.