Danziger Werder fünf Originalradierungen - Hellingrath, Berthold (1877-1954).; Hellingrath, Berthold (1877-1954).; Hellingrath, Berthold (1877-1954).; Hellingrath, Berthold (1877-1954).; Hellingrath, Berthold (1877-1954).; Hellingrath, Berthold (1877-1954).; Felsing, Otto.; Danziger Verlagsgesellschaft (Danzig : Danziger Verlags-Gesellschaft m.b.H., 1924)
Zawiera ryciny z widokami Żuław Gdańskich.
Kirche in Sperlingsdorf ; Bohnsack ; Schleuse Rotebude ; An der grossen Linau ; Tiegenhof.
Rozm. graf. : 10 x 13 cm; 9 x 13,8 cm; 11,7 x 14,7 cm; 8,8 x 13,8 cm; 11,4 x 15,8 cm.
W dolnych rogach graf. sygnatury aut. i drukarza.
Data wg uwag w: Schwarz. - 1913 (egz. PAN BG Prac. Graf.).
Schwarz. - 1913.
Twórczość Bertholda Frantza Hellingratha (1877-1954) w zbiorach polskich, Gdańsk 2007
Keywords: Żuławy Gdańskie (Polska ; region).; Sobieszewska, Wyspa (Polska).; Wróblewo (Polska, województwo pomorskie).; Nowy Dwór Gdański (Polska).