Metafory Kościoła we współczesnym dyskursie katolickim / Marzena Makuchowska. - Makuchowska, Marzena
Słowa kluczowe: Kościół katolicki, język religijny, posoborowy obraz Kościoła, metafora, poznawcze pojęcie metafory, personifikacja, stworzenie świętego, papież Franciszek..