Metafory Kościoła we współczesnym dyskursie katolickim - Makuchowska, Marzena (2019)
Słowa kluczowe: Kościół katolicki, język religijny, posoborowy obraz Kościoła, metafora, poznawcze pojęcie metafory, personifikacja, stworzenie świętego, papież Franciszek..
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronach 191-192.
Streszczenie w języku angielskim i rosyjskim.
Keywords: Franciszek -- (papież ; -- 1936-2025).; Język i mowa -- aspekt religijny; Kościół katolicki; Metafora -- aspekt religijny; Analiza dyskursu