C. Filippo Linati Cagnoni. - Linati, Filippo (1757-1837) (1780)
Na kamiennej tablicy, na niewielkom postumencie medalion z popiersiem męskim z profilu, niżej napis: C. Filippo Linati, po bokach zawieszone na wstęgach z lewej: książki, cyrkiel, kątomierz, pióra i linie, z prawej: włócznia, tarcza, miecz i kolczuga. Pod ramką sygn. aut. Cagnoni Sc. Medi.