Usuwanie gruzów z przed (!) kościoła N. P. Maryi [fot.] Kazimierz Lelewicz. - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986) (1945)
Przedstawia ludzi pracujących przy usuwaniu gruzów na ul. Piwnej przy bramie Kościoła Mariackiego, w głębi widoczne ruiny ul. Chlebnickiej, 1945 r.