Ex Libris Ilona Szembek / Janusz Tłomakowski. - Tłomakowski, Janusz (1896-1980) (1971)
W obramowani siedząca sowa pod nią trzykrotnie pionow powtórzone słowo: Ex Libris, u dołu napis: Ilona Szembek, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.