Ex libris Antoniego Kurcza HX. - Hasevič, Nìl (1905-1952) (1938)
Przedstawia baszty i wieże obronnego grodu, napis u góry: ex libris, u dołu łukiem banderola z napisem: Antoniego Kurcza, obok miecz i hełm. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz.