[Orzelscy Jan i Anna ze Strykowskich] / delineavit in ecclesia Costensi Jagielski. - Jagielski, Ludwik (1821-1884) ([wydawca nieznany], 1854)
Litografia przedstawiająca nagrobek Jana Orzelskiego (1551-1612) kasztelana rogozińskiego i jego żony Anny (zm. 1593) w kościele parafialnym w Kościanie: pośrodku portrety małżonków w popiersiach, zwrócone profilem ku sobie, ujęte w dwie owalne ramy, zamkniete wspólnym kartuszem. U góry i u dołu inskrypcje: "Conivges perpetva concordia devicti; Ioannes Orzelski capitanves constensis sibi et Annae a Striikow consorti...MDXCV". W zwieńczeniu kompozycji czteropolowa tarcza z herbam.