[Wrzeszcz, Willa Schrey] [aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia willę wybudowaną w 1899 r. dla Carla Otto Schreya przy ul. Jaśkowa Dolina 10 (Jäschkentaler Weg), zaprojektowaną przez architekta Ernesta Schade. Ok. 1905 r.