Gdańsk widok od strony alei Leningradzkiej / wg fotografii barwnej K. Kamińskiego. - Kamiński, Krzysztof (1939-2019) (Biuro Wydawnicze RUCH, 1973)
Przedstawia widok ogólny Gdańska od strony płd.-wsch., na pierwszym planie ul. Zbytki i fragment ul. Podwale Przedmiejskie (wówczas aleja Leningradzka), ok. 1975 r.