Leonardi Arretini Isagogicon moralis discipline ad Galeotum Ricasolanum. - Bruni, Leonardo (ok. 1370-1444)
Karta 1r: początek przedmowy "Si ut vivendi Galeote..."; 28v: początek przedmowy "Lex fuit vetusta" w tym samym tekście na 30r: "Incipit laudatio. Iubemur nunc ad funeris hoborem"; 56r: początek przedmowy "Ex omni genere hominum".