Constantinus Schutz Gedanensis Pastora ad Aedam primariam ultra Annos XXXI Natus Ao. MDCXLVI die 14 Septembr. Denatus Ao. MDCCXII die 11 Aprilis. - Gunst, Pieter Stevens van (1659-1724).; Klein, Daniel (1672-1744). ([Niemcy], 1712)
Przedstawia portret w półpostaci Konstantego Schultza.
U dołu pod kompozycją sygnatura autora i autora wzoru: P. v. Gunst Sculpsit., Daniel Klein pinxit.
W polu kompozycji tytuł zawierający datę powstania: Constantinus Schutz Gedanensis Pastora ad Aedam primariam ultra Annos XXXI Natus Ao. MDCXLVI die 14 Septembr. Denatus Ao. MDCCXII die 11 Aprilis.
Miejsce powstania na podstawie tematu i działalności autora.
Keywords: Portrety -- Niemcy -- 18 w; Grafika -- Niemcy -- 18 w