Aranka Könyve / Tibor Bootlik. - Bottlik, Tibor (1884-1974) (1910)
Mężczyzna trzymający otwartą książkę i dama w krynolinie z monoklem w ręku czytająca książkę, u góry napis: Aranka Könyve. Nazwisko artysty w obrębie kompozycji.