Stanisław Konarski. ([Paryż], 1839)
Przedstawia portret Stanisława Konarskiego, w półpostaci 3/4 w lewo, w tle elementy architektury, w tym trzy kolumny korynckie, z których spływa draperia.
Pod kompozycją, pośrodku: Stanislas Konarski.
Katalog portretów osobistosci polskich i obcych. T. 2 / Biblioteka Narodowa. - Warszawa 1992
Keywords: Konarski, Stanisław; Pisarze polscy; Grafika polska; Staloryt