Gdańsk widok na Długi Targ od Złotej Bramy / St. Rolicz. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) (1955)
Przedstawia widok na Targ Węglowy w Gdańsku ujęty od strony Zespołu Przedbramia ul. Długiej i Bramy Długoulicznej. W tytule plac pomylony z Długim Targiem.