Reverendis ac Sereniss. Princ. ac Domin, D, Leopoldus, Archid, Austr. Epis. Arg. et Passa Administr Murb, et Luder, Dux Burg, Styr, Carin. Carn Wirt Landg Alsa Com habstrigor etc. (1640)
Portret przedstawia popiersie mężczyzny w ujęciu trzy czwarte, wpisane w głęboko modelowaną światłocieniem, owalną ramę architektoniczną z bogatą inskrypcją. U dołu owalnego portretu znajduje się medalion/herb opatrzony dewizą. Poniżej umieszczony łaciński wiersz.