4 % Kommunalschuldverschreibung über Einhundert Reichsmark der Landesbank und Girozentrale Danzig-Westpreußen - Landesbank und Girozentrale Danzig-Westpreußen. (Leipzig ; Berlin : [s.n.], 1940)
4 proc. obligacja miejska miasta Gdańska z 1940 r. ; na odwrocie regulacje prawne.
Formularz obligacji wykonany na kremowym papierze ; wokół tekstu ozdobna fioletowa ramka ; pod tekstem znak wodny ; na środku w tle grafika widok na ratusz na Długim Targu.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 1939-1945 (Wojna i okupacja) -- druki ulotne; Akcje -- 1900-1945.