[Okno kościoła Mariackiego w Gdańsku] / Maciej Kilarski. - Kilarski, Maciej (1922-2003) (1945)
Przedstawia studium obramienia architektonicznego i oszklenia okna Kościoła Mariackiego w Gdańsku. Okno nawy lub transeptu widziane od zewnatrz.