Gdańsk : pociąg wpuszczony w morze przez hitlerowców - Csorba, Tibor (1906-1985). ([Warszawa], 1947)
Przedstawia niszczejące wagony kolejowe wpuszczone do morza.
U dołu kompozycji ołówkiem tytuł, sygnatura autora i data. Na odwrocie rozbudowany tutuł. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Akwarela -- 20 w