Święty Józef jako orędownik i wzór mężczyzny i ojca / Bronisław Mierzwiński. - Mierzwiński, Bronisław (1941- ).
1. Kryteria refleksji. - "w cieniu Ojca". - "Redemptoris Custos". - Święta Rodzina. 2. Interpretacja źródeł. - Ewangelie. - apokryfy. 3. Święty Józef jako mąż i ojciec w nauczaniu Kościoła. 4. Refleksje teologiczne. - Józef mężem Maryi. - ojcostwo św. Józefa. - element ofiary w życiu św. Józefa.