Das Neue Königl[iche] Garnison-Lazareth zu Danzig - Porsch, Hermann (Julius Gottheil, 1845)
Przedstawia nowy szpital garnizonowy wybudowany w Gdańsku w latach 1838-1840 na miejscu rozebranego domu poprawy (Zuchthaus) na Zamczysku (dzisiaj Plac Obrońców Poczty Polskiej).