Franciszek Zabłocki - Doktor Lubelski / Teatr Ziemi Gdańskiej. (Teatr Ziemi Gdańskiej, 1965)
Program teatralny premiery, która miała miejsce 4.06.1965 r. w sali Domu Kultury w Gdańsku-Oruni. Inscenizacja i reżyseria: Maria Chodecka, scenografia: Ewa Nahlik.