Franciszek Zabłocki - Doktor Lubelski - Teatr Ziemi Gdańskiej (Gdynia). (Gdynia : Teatr Ziemi Gdańskiej, 1965)
Program teatralny premiery, która miała miejsce 4.06.1965 r. w sali Domu Kultury w Gdańsku-Oruni. Inscenizacja i reżyseria: Maria Chodecka, scenografia: Ewa Nahlik.
Keywords: Teatr Ziemi Gdańskiej (Gdynia) -- programy; Teatr Miejski im. Witolda Gombrowicza (Gdynia); Program teatralny; Programy teatralne -- Polska -- Gdynia -- 1945-1970.; Druki ulotne -- Polska -- Gdynia -- 1945-1970.