Mariensee bei Danzig - Mann, Conrad Anton (18..-18..).; Kanter, Constantin Gustav (1809-1866).; Greth, Julius Gotthard Beniamin (1824-1903). (Marienwerder : Lith. Inst. v. C. G. Kanter in Marienwerder, 1860)
Przedstawia widok Przywidza pod Gdańskiem.
U dołu pod kompozycją drukowana informacja o autorze pierwowzoru, autorze, wydawcy i miejscu wydania: gez. v. J. Greth lith. v. C. A. Mann; Lith. Inst. v. C. G. Kanter in Marienwerder.
U dołu poniżej kompozycji centralnie drukowany tytuł: Mariensee bei Danzig.
Data powstania na podstawie tematu i działalności autora.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w; Pomorze Gdańskie (Polska ; region) -- w sztuce