Pierwsza monografia poświęcona ukraińskim przysłowiom / Aleksandra Hnatiuk. - Hnatiuk, Aleksandra (1961- ). ([Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego], 1987)
Recenzja książki: Ukraïns'kì prislìv'â ta prikazki : problemi paremìologìï ta paremìografìï / Mihajlo Pazâk. - Kiïv, 1984.