Ex Libris Cecylii Dunin / Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1966)
Przedstawia ptaka, napis u góry: Ex Libris, u dołu: Cecylii Dunin. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem autograf aut. i data.