Wiliam Szekspir - Poskromienie złośnicy : komedia w 11 obrazach w przekładzie J. Paszkowskiego / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1949)
Program teatralny premiery 24.09.1949 r. z okazji otwarcia nowego sezonu 1949/50. Inscenizacja i reżyseria: Stanisław Kwaskowski, dekoracje i projekty kostiumów: Feliks Krassowski, kierownictwo literackie: Malwina Szczepkowska, muzyka: Antoni Poćwierz.