Wiliam Szekspir - Poskromienie złośnicy : komedia w 11 obrazach w przekładzie J. Paszkowskiego - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1949)
Program teatralny premiery 24.09.1949 r. z okazji otwarcia nowego sezonu 1949/50. Inscenizacja i reżyseria: Stanisław Kwaskowski, dekoracje i projekty kostiumów: Feliks Krassowski, kierownictwo literackie: Malwina Szczepkowska, muzyka: Antoni Poćwierz.
Keywords: Shakespeare, William -- (1564-1616).; Teatr "Wybrzeże" (Gdańsk); 1901-2000; 1945-1989; Teatr; Gdańsk (woj. pomorskie); Program teatralny