2 razy wolniej 100 razy bezpieczniej Urbaniec. - Urbaniec, Maciej (1925-2004) (Wydawnictwo Związkowe CRZZ, 1968)
Przedstawia liczby jak na prędkościomierzu ze wskazówką na liczbie 50. Poniżej rysunek samochodu ciężarowego ze zgniecioną kabiną kierowcy.