[Rozporządzenie Rady Miasta Gdańska dotyczące sporu pomiędzy Samuelem Schelwigiem a Konstantynem Schützem] : [Incipit] Declaratio E. Rahts, aus Schluß Sämbtl. Ordnungen, der Stadt Dantzig; Die Streitigkeiten Zwischen Hn. D. Samuel Schelguig, Und Hn. Constantin Schützen, belangende. - Gdańsk (Polska). Stadtrat; Stolle, Jan Zachariasz (16..-1720). (Dantzig : Gedruckt durch [...] Johann-Zacharias Stollen, 1695)
Rozpoprządzenie Rady Miasta Gdańska.
Data dzienna na podstawie datum: Actum auf unserm Rahthause den 15. Junii Anno 1695.
BVB online
Estr. XV-XVIII nie notuje
Dostępne również w formie elektronicznej.
Keywords: Schelwig, Samuel -- (1643-1715).; Schütz, Constantinus -- (1646-1712).; Polemiki religijne -- Polska -- Gdańsk -- 1500-1800.