Gruss aus Danzig - Schröter, Max; Volk, H. (Verlag von M. Schröter, 1896)
Przedstawia 3 widoki z zabytkami Gdańska: Ratusz Głównego Miasta, Długie Pobrzeże, Dwór Artusa. W lewym dolnym rogu herb miasta.