[Widok na Gdańsk z Biskupiej Górki] [Aut. odbitki Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński], 1982)
Przedstawia widok Gdańska z Biskupiej Górki (od południowego zachodu). Na pierwszym planie zabudowa Biskupiej Górki, w głębi widoczne wały obronne miasta oraz kościół Św. Trójcy, ok. 1890 r.