[Motyw z Wilna - Brama] - Jakimowicz, Roman Jakub (1899-1964). (Wilno, 1928)
Przedstawia bramę sflankowaną podwójną kolumnadą, w tle zarys domu i drzewa.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie treści kompozycji.
Pod polem kompozycji po lewej ołówkiem: Jakimowicz Rom. Wilno 1924.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1900-1945.; Wilno (Litwa) -- 1900-1945.