Ex Libris Ireny Lewickiej / Jan Stańda. - Stańda, Jan (1912-1987) (1965)
Stojąca naga kobieta trzymająca w jednej ręce książkę, w drugiej bukiet kwiatów, po bokach napis: Ex Libris Ireny Lewickiej. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.