Jogistyczne techniki medytacyjne w kontemplacji chrześcijańskiej - Słomka, Walerian (1933- ). (1984)
1. Fakt osiągania wysokich stanów życia medytacyjnego dzięki technikom jogistycznym. - techniki jogistyczne. - fakt wysokiego poziomu duchowości joginów. 2. Możliwość stosowania technik jogistycznych w osiąganiu kontemplacji chrześcijańskiej. 3. Niebezpieczeństwa stosowania technik jogistycznych przez chrześcijan i możliwość ich przezwyciężenia.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Duchowość chrześcijańska; Joga; Medytacja; Artykuł z pracy zbiorowej