Wacław Rzewuski Kasztelan Krakowski Hetman Wielki Koronny. - Simon, Karol Antoni ( -1841). (Poznań i Berlin Poznań i Berlin w Litografii C.A. Simona, 1829)
Przedstawia Wacława Rzewuskiego w półpostaci 3/4 w prawo. Portret zamkniety u dołu półkoliście.
Pod kompozycją tytuł.
Poniżej informacja o wydawcy.
Data powstania na podstawie bibliografii.
Katalog portretów osobistości polskich i obcych w Polsce działających, t. 4, P-S
Keywords: Rzewuski, Wacław -- (1706-1779); Hetmani; Grafika polska; Litografia