Ex Libris Przemysława Michałowskiego - Dolna, Maria (1922-2012).; Michałowski, Przemysław (1913-1999). ([S. l., 1966)
Przedstawia w okręgu siedzącą sowę, obok niej napis: Ex Libris, w otoku napis: Przemysława Michałowskiego. Sygn. aut. w obrębie kompoz.
Na odwrocie nazwisko aut., data i symbol techniki graf.